Written by 10:00 Evenimente

Campania „Cunoaşte-ţi Eroii”

Campania „Cunoaşte-ţi eroii”, desfăşurată în perioadele martie-mai şi septembrie-noiembrie 2018 în gimnaziile şi liceele din raioanele Leova, Teleneşti, Străşeni, Anenii-Noi, Ialoveni şi Donduşeni are drept scop comemorarea localnicilor, care au luptat în Războiul de la Nistru din 1992 pentru apărarea integrităţii şi independenţei Republicii Moldova şi a celor care au căzut cu moarte de erou. Secretarul general de stat al MAI, dl Simion Carp, a invitat elevii din aceste licee şi gimnazii să viziteze Ministerul Afacerilor Interne şi Academia „Ştefan cel Mare” a MAI.

Astfel, la data de 30 octombrie curent, în excursie la Academie au venit un grup de elevi din Gimnaziul satului Beştemac, r-nul Leova. Iar la data de 02 noiembrie 2018 au venit un grup de elevi ai Gimnaziului din satul Horodişte, r-nul Donduşeni. Copii au vizitat Complexul sportiv „Valentin Guţu”, tirul de luptă, muzeul instituţiei, Biblioteca generală „Tudor Roşca”, sala de calculatoare şi sălile de clasă, poligoanele şi laboratoarele, Sala de reabilitare psihologică.
Pentru copii a fost organizată o expoziţie de arme de foc şi mijloace speciale din dotarea Ministerului Afacerilor Interne. De asemenea copiii au luat prânzul la cantina studenţească.
Ulterior, pentru elevi au mai fost organizate excursii la Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei şi la Monumentul „Maica îndurerată” din cadrul Complexului memorial „Eternitate”. Potrivit lui C. K. Chesterton, gânditor şi scriitor englez „Educaţia este pur ţi simplu sufletul unei societăţi, transmis din generaţie în generaţie”.
Close