La data de 17 septembrie 2017, pentru prima dată în Republica Moldova a avut loc Campionatul Mondial „BODYGUARD – 2017”, la care au participat 18 echipe din 16 state, cum ar fi: România, Austria, China, Iordania, Qatar etc.
Campionatul a urmărit drept scop evaluarea, în condiţii de concurs, a calităţilor profesionale ale ofițerilor SPPS, sporirea capacităților și a potențialului operațional al acestora, precum și preluarea experienței în materie de pază și protecție.
În cadrul acestui concurs cu un program special au participat studenții Academiei „Ștefan cel Mare” a MAI, care au reconstituit evenimente de luptă, demonstrând elemente de artă și măiestrie militară din cele mai vechi timpuri, până în zilele noastre.
Finalul programului a culminat cu un platou-show prezentat de Garda de Onoare a MAI constituită din efectivul studențesc al Academiei.
Antrenarea studenților Academiei „Ștefan cel Mare” în promovarea evenimentului, a avut ca scop încurajarea echipei naționale a Serviciului de Protecție și pază de Stat în participarea la acest important campionat mondial.
Cu același program demonstrativ, realizat în ziua de 22 septembrie 2017, studenții Academiei „Ștefan cel Mare” au evoluat în cadrul Expoziţiei Internaţionale Specializate „SECURITY – 2017”.
Măsura dată, organizată sub egida Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova, a derulat prin demonstrarea celor mai moderne mijloace tehnice, menite să asigure securitatea publică, informaţională, antiincendiară, precum şi a serviciilor de pază etc.
Contribuția Academiei „Ștefan cel Mare” în ce privește prezentarea cu succes a serviciilor de pază în cadrul expoziției constă în organizarea cursurilor de pregătire inițială și perfecționare a angajaților agențiilor de pază și detectivi particulari, inclusiv și ai celor din cadrul ÎS „SERVICII PAZĂ” a MAI al Republicii Moldova. De asemenea, absolvenții Academiei sunt solicitați pentru încadrarea în serviciu atât în cadrul MAI, SPPS, CNA, cât și în alte structuri de forță.
Oaspeții ambelor evenimente au fost profund impresionați de performanțele demonstrate de studenții Academiei „Ștefan cel Mare” în promovarea valorilor naționale și onorarea tradițiilor militare din cele mai vechi timpuri și până în prezent.
Articole recente
- Donație de carte
- Urmărirea informativă a etnicilor polonezi de către organele represive sovietice pe teritoriul RSSM
- Ion Coropcean – Felicitări Academiei Militare și recunoștință dlui doctor Semion Carp! Știință ne face mai puternici!
- Acțiune comemorativă
- „O dramă a oamenilor care mai așteaptă”. Istoriile tragice ale soldaților din războiul de pe Nistru, care sunt dați dispăruți fără veste până astăzi