Written by 10:00 Evenimente

Lansarea albumului „Tradiţie şi cultură militară”

La 15 mai 2014 în incinta Academiei „Ştefan cel Mare” a MAI a avut loc lansarea albumului „Tradiţie şi cultură militară”, editat de către Asociaţia Obştească „Tradiţii Militare” în colaborare cu Academia „Ştefan cel Mare” a MAI.
Evenimentul s-a desfăşurat în Ziua internaţională a familiei, reunind generaţii de adevăraţi patrioţi: studenţii instituţiei şi participanţii la războiul de pe Nistru.
Albumul „Moldova. Tradiţie şi cultură militară” lansat în trei limbi, prezintă – un proiect care îşi propune drept scop să reproducă istoria noastră în imagini, ce reflectă eroismul, bărbăţia şi vitejia manifestată de conaţionalii noştri în lupta pentru valorile naţionale, din perioada antică şi până în epoca modernă şi contemporană.
La eveniment au fost invitaţi parteneri: Arhiva de Stat, Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei, mass-media. În acelaşi timp au fost prezenţi invitaţi speciali, veterani ai războiului de la Nistru, studenţi ai căror părinţi au participat la războiul de pe Nistru.
Toţi participanţii acestei reuniuni au primit cîte un Album, inclusiv studentul Beregoi Vasile al cărui părinte a decedat în 1992, copiii lui Vladimir Cara – combatant, decedat într-o misiune de serviciu. Acestora din urmă li s-a oferit un ajutor material.

Close