Written by 10:00 Evenimente

Lansarea filmelor promoţionale în cadrul proiectului „Valori naţionale în educaţia modernă”

La 10 ianuarie 2015 în incinta Muzeului Naţional de Istorie a Moldovei în cadrului proiectului „Valori naţionale în educaţia modernă” a avut loc prezentarea de filme promoţionale de scurt metraj, organizată de Academia „Ştefan cel Mare” a MAI în colaborare cu Asociaţia Obştească „Tradiţii Militare” şi Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei.
Evenimentul s-a desfăşurat cu prilejul aniversării a 540 de ani de la victoria lui Ştefan cel Mare în bătălia de la Vaslui din 10 ianuarie 1475.
Filmele cuprind un spectru larg de idei actuale în educarea patriotică a tinerei generaţii. La realizarea acestora au fost folosite materiale ale Serviciului de Stat de Arhivă al Republicii Moldova şi arhiva Muzeului Naţional de Istorie a Moldovei, secvenţe din filmele istorice de epocă, filmări din arhiva Academiei „Ştefan cel Mare” şi reportaje realizate de agenţii de presă. La fel, au fost folosite materialele cercetărilor ştiinţifice ale savanţilor din Republica Moldova şi de peste hotare.
Pentru copii a fost organizat un atelier tematico- distractiv.
Lansarea a avut drept scop reconstituirea genezei şi profilului apărătorului neamului nostru, precum şi repunerea acestuia în circuitul socio-cultural ca element important al tradiţiilor autohtone.

Close