Written by 10:00 Evenimente

Bătălia de la Vaslui (10 ianuarie 1475)

Cu ocazia aniversării a 542 ani de la de la marea victorie a Domnitorului „Ştefan cel Mare” asupra oastei otomane la Vaslui, în cadrul Academiei a fost organizată o expoziţie de carte şi de imagini care reprezintă tacticile de luptă, aplicate în acea perioadă, portul şi uniforma oştenilor , modul de dirijare a armatei.
Expoziția conţine şi reconstituiri ale tacticilor şi dispozitivelor de luptă, efectuate şi înregistrate de către studenţii Academiei la Vaslui. Demonstraţiile studenţilor Academiei „Ştefan cel Mare”, prezentate în vara trecută la Vaslui, au impresionat publicul care a apreciat înalt acţiunea, dedicată marelui domnitor, patronul spiritual al instituţiei.
Expoziţia are drept acop dezvoltarea spiritului naţional, patriotic al studenţilor şi tineretului ţării în promovarea valorilor culturale şi istorice ale neamului.
Evenimentul se încadrează în şirul de acţiuni, planificate a fi realizate pe parcursul anului 2017, în legătură cu aniversarea de 560 de ani de la înscăunarea gloriosului domnitor al neamului nostru.

Close