Written by 10:00 Evenimente

Activităţi interactive de Noaptea Europeană a Muzeelor 2017

În temeiul Acordului de colaborare între Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei şi Academia „Ştefan cel Mare” a MAI, la data de 20 mai 2017, efectivul instituţiei a participat de Noaptea Europeană a Muzeelor cu un şir de activităţi interactive pentru pasionaţii de istorie şi tradiţii militare.
Începînd cu orele 15:00 în curtea muzeului a fost inaugurată o expoziţie de carte şi filme documentare pe suport DVD, realizate de către Academie, cu referire la istoria neamului nostru şi la tradiţiile militare autohtone.
Între orele 15:00-19:00 a activat Cinematograful istoric, unde vizitatorii au avut posibilitatea să urmărească filme documentare, care oglindesc tradiţiile militare ale acestui ţinut.
La orele 18:00, studenţii Academiei au prezentat Festivalul tradiţiilor militare „Din neam de viteji”, prin înscenarea luptelor cu echipament şi arme de epocă sub melodii din arealul românesc, urmat de Programul „Platou-Show” cu arme de luptă moderne. În final a răsunat o bubuitură de tun, care a marcat aniversarea de 570 de ani de la Înscăunarea lui Ştefan cel Mare pe tronul Moldovei.
Ulterior, pentru vizitatori a fost organizat Turneul Voinicilor – Pentatlon cu inventar nestandart pe baza armelor de epocă. Învingătorilor, clasaţi pe primele 3 locuri la fiecare probă, le-au fost decernate diplome din partea Academiei „Ştefan cel Mare” a MAI.
Pe parcursul zilei oaspeţii au avut ocazia de a se fotografia cu inventarul de luptă şi cu studenţii deghizaţi în ţinuta medievală.
Totodată, doritorii au primit pliante cu informaţii ample despre Academia „Ştefan cel Mare” a MAI şi despre condiţiile de admitere la facultăţile instituţiei.

Close