Written by 10:00 Evenimente

Campania „Din culisele Poliţiei” a ajuns în raioanele Cahul şi Leova

 

În ziua de marţi, 06 noiembrie 2018, oraşele Cahul şi Leova au fost gazdă a Campaniei „Din culisele Poliţiei”, care s-a desfăşurat, de această dată, la iniţiativa Academiei „Ştefan cel Mare”, în colaborare cu inspectoratele de Poliţie Leova şi Cahul, Direcţia Generală Securitate Publică, Brigada de poliţie cu destinaţie specială „Fulger” ale IGP, precum şi administraţia publică locală.
Ambele evenimente au demonstrat încă o dată faptul că capacitatea de reacţionare, conlucrarea interinstituţională, abnegaţia în organizarea activităţilor cultural-educative ale părţilor implicate sunt la cel mai înalt nivel.
Acţiunile au fost organizate consecutiv, mai întâi în oraşul Cahul şi ulterior în oraşul Leova, fiind deschise de şefii respectivelor inspectorate de Poliţie. La reuniune, pe lângă conducerea şi angajaţii inspectoratelor de poliţie şi administraţia publică locală, au mai fost prezenţi: militarii Brigăzii nr. 3 de Infanterie Motorizată „Dacia”, veteranii MAI, participanţii la războiul din 1992, elevii şi studenţii instituţiilor de învăţământ din raioanele vizate, membrii proiectului „Bunicii Grijulii”, liderii şi membrii sectoarelor „Supraveghere de Vecinătate”, mass-media şi alţi vizitatori.
Spectatorii au avut parte de un „Festival al Tradiţiilor Militare” prezentat de către studenţii Academiei „Ştefan cel Mare”, după care au evoluat angajaţii BPDS „Fulger” cu un bloc de procedee de luptă corp la corp cu armă albă şi de foc, iar în încheiere, angajaţii DGSP, prin intermediul Centrului Mobil de Prevenire şi Informare al Poliţiei, au realizat o campanie de prevenire a infracţiunilor contra copiilor.
În semn de profundă gratitudine pentru aportul adus la promovarea valorilor naţionale, din partea secretarului general de stat al MAI, dl Simion Carp, în persoana prorectorului pentru personal şi educaţie al Academiei „Ştefan cel Mare”, comisarului principal Iulian Caţ, au fost decernate diplome persoanelor implicate.
Încheierea evenimentelor a fost eternizată la monumentele domnitorilor Moldovei: Ştefan cel Mare şi Sfânt şi Ioan Vodă cel Cumplit.
Scopul proiectului „Din culisele Poliţiei” constă în informarea corectă a tinerii generaţii despre activitatea poliţiei, rolul şi obiectivele acesteia, precum şi identificarea tinerilor voluntari şi potenţiali candidaţi pentru angajarea în serviciul poliţienesc.
Close