Written by 10:00 Evenimente

Ziua şi noaptea muzeelor

În baza indicaţiei MAI nr. 10/604 din 01.04.2013 la 18.05.2013, Academia „Ştefan cel Mare” a prezentat o nouă ediţie a Festivalului tradiţiilor militare, cu genericul „Între trecut, prezent şi viitor”. Organizatorii Festivalului au pus la dispoziţia celor prezenţi mostre ale echipamentului militar şi a armelor de epocă, fiind desfăşurate programe culturale de mânuire a armelor, precum o făceau strămoşii noştri în cadrul vastului program cultural cu genericul „Ziua şi noaptea muzeelor”, organizat în incinta Muzeului Naţional de Istorie a Moldovei.
La festivitate, Academia a organizat o expoziţie a armelor de epocă, au fost organizate jocuri distractive pentru copii, tineri, adulţi, unde fiecare spectator a avut posibilitatea să mânuiască armele confecţionate analogic celor de epocă, pe care le purtau în războaie strămoşii noştri. De asemenea, a fost organizată o victorină la care au fost evaluate cunoştinţele din domeniul istoric. Câştigătorii concursurilor au primit în calitate de premiu câte o carte „Tradiţii militare”, iar copii au primit în dar dulciuri.
Scopul de bază a fost promovarea imaginii pozitive a MAI şi Academiei „Ştefan cel Mare” a valorilor şi tradiţiilor autohtone în faţa societăţii civile precum şi educaţia militaro – patriotică a tineretului.

Close